הונגריה
button1 button2 button6 button5

הונגריה>אוכל ובילויים>המטבח ההונגרי

אזורים בהונגריה
צפון הונגריה
דרום הונגריה
מזרח הונגריה
מערב הונגריה
בודפשט
מידע על הונגריה
רקע כללי
לאן לטייל
תחבורה
אוכל ובילויים
קניות
אתרי שותפים
מדריך טיולי תרמילאים
מדריך לחופשה בישראל
מדריך לחופשות יוקרה
מדריך לחופשות משפחתיות
מדריך לחופשה באירופה
מדריך לחופשות קיץ זולות
הצעות לחופשות בטן גב
מדריך חופשות סקי











טלפונים חשובים
כרטיסי הנחות
לשכת התיירות
מקורות מידע נוספים
שיחון
תעודת זהות
המרת כספים
טיפ/תשר
שעות פתיחה
מה מושך אותך להגיע להונגריה?
היין - היקבים והכרמים
האגמים הפסטורליים
האוצרות ההיסטוריים
קניות!

המטבח ההונגרי
המטבח ההונגרי נחשב לאחד הטובים שיש. הפפריקה, התבלין הדומיננטי, השמנת החמוצה שמעטרת כל מנה כמעט, מנות הבשר הענקיות והקינוחים המשובחים (ובכלל זה העוגות הנפלאות), כל אלה יוסיפו טעם טוב לחופשה. בין המנות הידועות: מרק גולאש סמוק מפפריקה ועשיר בפיסות בשר בקר, עוף בפפריקה המכונה "פפריקאש צ'ירקה" המלווה בבצקניות ובסלט מלפפונים ורקוט קרומפלי, מאפה שכבות של תפוחי אדמה, שמנת חמוצה, ביצים וסלאמי משובח. מי שהשאיר מקום לקינוח יהנה מפלצ'ינטה שהוא הבלינצ'ס המקומי, הממולא בשלל דברים טובים או כופתאות גבינה. בהונגריה 22 אזורי יין, ובהם פזורים מאות יקבים המייצרים יינות משובחים ובהם הטוקאי, יין הקינוח הזהוב ויין דם השור מהעיר אגר. עוד סיבה להרים כוסית לחיים: הפאלינקה, הברנדי המקומי, שעליו גאוותם של ההונגרים.
 

קישורים ממומנים
מבצע השבוע !











שעון מקומי
שעון ישראל
דף הבית | אודות | הצהרת פרטיות | תנאי שימוש באתר | מפת אתר | פרסם אצלנו | צור קשר
נקסטרגט אינטראקטיב - קידום אתרים Enhanced By   |   אפסייט בניית אתרים Powered By
Designed by Duck Design   |   נטריפ מידע תיירותי Info By    |    רכבות באירופה